AB ERASMUS HİZMET VE SANAYİ SEKTÖRLERİNDE AVRUPA STAJI PROJESİ TANITIM TOPLANTISI

AB ERASMUS HİZMET VE SANAYİ SEKTÖRLERİNDE AVRUPA STAJI PROJESİ TANITIM TOPLANTISI

08.01.2024 176

İSTANBUL-BAĞCILAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

AB ERASMUS + PROGRAMI 2022-1-TR01-KA122-VET-000079752

HİZMET VE SANAYİ SEKTÖRLERİNDE AVRUPA STAJI PROJESİ TANITIM TOPLANTISI

 

Ülkemizde İş gücüne katılım oranı erkeklerde %72,5, kadınlarda %33,6'dır. ILO verilerine göre Türkiye OECD ülkeleri arasında kadınların iş gücüne katılım oranında en alt sırada yer almaktadır. Bölge sanayi ve hizmet sektörlerinde ortaya çıkan gelişmeler ve teknolojik değişimler nitelikli işgücü açığı ve kadınlarımız için istihdam imkânları ortaya çıkarmıştır. Öğrencilerin İmalat sanayi ve hizmet sektörlerinde istihdam imkânı bulabilmesi için iş başı deneyim ve beceri eksikliği sorun olarak işletmeler tarafından okulumuz gündemine getirilmiştir. Bu sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla yiyecek ve içecek hizmetleri, güzellik ve saç bakım hizmetleri ve moda tasarım teknolojileri alanlarına ilişkin iş gücü piyasası temsilcileriyle okulumuzda bir araya gelinerek ilçenin iş gücü ihtiyaçlarının ve niteliklerinin analizi yapılmıştır. Tekstil imalat sanayi ve hizmet sektörlerinde işgücü ihtiyacının karşılanması, İlçemizde kadınların işgücüne katılımının artırılması ve istihdam olanaklarının geliştirilmesi için AB ülkelerinde staj çalışmalarını kapsayacak projeler hazırlanması kararına varılmıştır.

 

Üç meslek alanından öğrencilerimiz staj çalışması sürecinde dijital araçları ve mesleğinde yenilikçi uygulamaları görecek ve iş üzerinde uygulama yapacaktır. Dijital teknolojilerin ve yenilikçi uygulamaların mesleğindeki önemini daha iyi kavrayacaktır. Faaliyet süresince yabancı dilde iletişim sağlamak zorunda kalacak ve dil öğrenmenin önemini yaşayarak öğrenecektir. Bu kazanımlarla iş gücü piyasasının beklentilerini karşılayabilecek nitelikli iş gücü haline gelecek istihdama kavuşacaktır. Bölge işletmelerinin iş gücü ihtiyacı kısmen de olsa karşılanacaktır. AB işletmelerinde kullanılan yeni teknolojiler, yeni üretim teknikleri, üretim ortamında beceri geliştirme çalışmaları, işletmelerde çırak ve stajyerlere karşı sergilenen yaklaşımlar, okul ile işletmeler arasında sağlanan iş birlikleri, işletmelerde alınan iş güvenliği önlemleri kavranacak, yenilikçi uygulamaların transferi sağlanacak, okulumuz ve işletmelerde uygulanmasına başlanabilecektir. Projemizdeki akışların 21 Mart - 08 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

 

2022-1-TR01-KA122-VET-000079752 Hizmet ve Sanayi Sektörlerinde Avrupa Stajı isimli projemizin tanıtım toplantısı 11 Ocak 2024 tarihinde saat 15.30’da okulumuzun konferans solonun da yapılacaktır. Toplantımıza kamu kuruluşları, okullar, STK, basın ve işletmeler davetlidir.

 

 

Proje Çevrim İçi Başvuru Formu (Proje başvuru tarihleri 11-18 Ocak 2024 arası yapılabilecektir.)

 

Projeye yiyecek ve içecek hizmetleri, güzellik ve saç bakım hizmetleri ve moda tasarım teknolojileri alanı 11. Ve 12. Sınıf öğrencileri başvuru yapabilir.

 

https://forms.gle/HsgPkt7G12gw2VuD6

 

Proje için fiziki başvuru formu, okul müdür yardımcımız Turgay SEVİNDİK’ten alınabilir.